Cati someaza si cati lucreaza in Romanica noastra

November 13th, 2009 by Claudiu Leave a reply »

 

people 

Singura diferenta intre a sta acasa si a sta la stat, este ca, pentru a sta la stat trebuie sa te trezesti de dimineata“.

La concluzia asta am ajuns in perioada primului meu job … evident la stat. Mi-am amintit insa de acele vremuri in timp ce citeam comunicatul de presa al Agentiei Nationale pentru Ocuparea fortei de Munca (ANOFM). Si daca la prima lectura a comunicatului lor de presa, legat de situatia actuala a somerilor din Romania, ma gandeam sa compun un post simplu pentru blog, doar cu o scurta preluare a informatiei, nu am putut sa trec nezgariat pe ochi de modul lor primitiv in care si-au comunicat datele, o abordare scolareasca si lipsita de cea mai mica raspundere fata de produsul muncii lor pana la urma. Vorbim in cazul asta de o AGENTIE NATIONALA, care gestioneaza un lucru simplu: NUMARUL DE SOMERI/ NUMARUL LOCURILOR DE MUNCA.  Iar daca tu, ca agentia nationala nu ai nici o problema sa emiti un comunicat/ informatie prezentata in forma asta, inseamna ca atat cel care o compune, cat si cel care semneaza in numele institutiei pentru informatia furnizata presei (natiunii in final), se pot lua de manuta si pune pe lista tocmai emisa.

Nu sunt vreun expert in MS Excel, insa un raport de genul asta nu mi-as permite sa-i inmanez nici macar portarului de la firma.

Voi relua eu asadar informatia bruta trimisa de ANOFM, o voi peria putin, si voi prezenta 2, 3 concluzii pe care le-am putea desprinde de aici … asa doar ca exercitiu de improvizatie despre cum ar trebui furnizate si gestionate datele pe viitor (se aude functionariilor publici!).

 

Share
Advertisement

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: