Cum se mai fac disponibilizarile?

November 4th, 2009 by Claudiu Leave a reply »

 

 1. Se ia un psiholog si i se da ca tema de lucru evaluarea personalului, timp in care managerul de departament intocmeste o lista cu cei vizati si ii da afara.
 2. In ordinea ultimul venit, primul plecat, le multumim rand pe rand bobociilor.
 3. Ai contract pe nedeterminata? Pacat, ramane cum am stabilit.
 4. Stranuti? Cum? Vrei concediu medical? Dar i-ati liber tot timpul ramas, sanatatea ta e grija noastra numarul 1.
 5. Dupa principiul “Amintiri din Copilarie”: “Imi amintesc ca atunci … o data … cand …”. Stiti cum se spune: “te-am iertat, dar nu am uitat”.
 6. Ai facultate si 2 masterate? dar ia de sterge praful prin zona. A … deci zici ca nu-i de tine. Raspuns gresit.

Ce vreau sa spun cu asta? Face-ti urmatorul exercitiu de imaginatie: ai propria afacere si un buget limitat; esti constrans sa supravietuiesti si sa performezi in anumite limite impuse; ce faci? Analizezi raportul intrari/ iesiri, elimini pierderile, maximizezi resursele, iti redefinesti indicatorii.

Nu e nimic anormal intr-o piata liber-concurentiala sa angajezi si/ sau sa dai oameni afara. Felul cum o faci insa e definitoriu pentru un management strategic si o viziune de leader.

Tu ce alegi? Te inspira modelele de mai sus? Iti place sa eviti confruntarea?

sau propui un alt model: pentru ca exista si alternativa (si chiar la noi, in micul si cochetul nostru burg)

    7. … despre acest model, si’altadata

sursa poza

Share
Advertisement

4 comments

 1. Lore says:

  Am trecut prin asta…si ai dreptate in ceea ce sustii dar,odata ce esti vizat zbori cu sau fara “parasuta”

  • Claudiu says:

   @Lore asa e. Dar cand ai fost luat in vizor deja e prea tarziu sa mai schimbi ceva, sau sa-ti deschizi “parasuta”. Gandirea strategica trebuie sa fie si instrumentul angajatului, nu doar al angajatorului.

 2. Lore says:

  Ai dreptate,din pacate planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ aproape niciodata.Oricum pana la urma totul se reduce la oameni asta ma uimeste pe mine nu la faptul ca cineva trebuie scos de pe lista de salarizare asta e de inteles si chiar benefic gandind la rece.Si eu m-am pus in situatia sa zicem respectivului “sef” si m-am intrebat cum as proceda daca…deci nu e vorba de asta ci de cum ziceai si tu “felul in care o faci”.
  In alta ordine de idei imi plac articolele tale le gasesc chiar practice ,ma bucur ca un bistritean a ajuns in topul respectiv si ca ai fost tu ala inseamna ca se apreciaza calitatea pentru ca bloguri sunt cu miile dar goale de continut .Spor in continuare!!!

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: