Leadership | Bani si Motivatie la locul de munca

November 5th, 2009 by Claudiu Leave a reply »

 

Daniel H Pink ne propune prin abordarea lui o noua paradigma asupra motivatiei la locul de munca. Nimic nou, ar spune unii ci mai degraba firesc si normal intr-o societate rutinata de cateva modele “traditionaliste” de motivare si conducere, si care sunt pe cale sa se sfarseasca in propria suficienta.

Doar un exemplu voi relua aici din prezentarea lui Daniel H. Pink la TED: “In urma cu aproape 13 ani gigantul corporatist Microsoft dezvolta un amplu si elaborios proiect, Microsoft Encarta. Sute de angajati, foarte bine platiti pentru a pune bazele celei mai mari enciclopedii electronice. In iunie 2009 echipa Microsoft care lucra la proiect face anuntul incetarii publicarii acestui soft. In acelasi timp si la initiativa comunitatii online ia nastere proiectul Wikipedia. Deschis tuturor ultilizatoriilor de internet, pasionati si dornici sa contribuie la scrierea unei enciclopedii, proiectul devine in scurt timp cea mai mare si interactiva enciclopedia online, produsa 100% prin participare benevola, voluntara, neplatita.

Diferenta care e dus la succesul unui model si insuccesul altuia e diferenta de abordare intre un model bazat pe motivatie extrinseca si un model bazat pe motivatie intrinseca. Mai jos, filmul prezentarii lui Daniel H. Pink ne prezinta alte dovezi si argumente pentru necesitatea unui nou mod de motivare la locul de munca.

sursa poza

Share
Advertisement

4 comments

 1. un cititor says:

  atat de adevarat acest speach si atat de putin aplicat pe la noi

 2. Dan G says:

  acest principiu e din plin aplicat de cei de la Google

 3. Claudiu says:

  Stiti ca:

  Wikipedişti sunt de sex masculin 80%, mai mult de 65% sunt singuri, mai mult de 85% fără copii, şi aproximativ 70% dintre ei sunt sub vârsta de 30 ani?

  Informatii suplimentare:
  http://bit.ly/FAwcM

 4. hahaha. ce tare. imi place

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: