Liderul la romani doarme pe rogojina

November 22nd, 2009 by Claudiu Leave a reply »

De ce nu vom avea prea curand lideri si leadership in Romania?

exemplu plastic

Pentru ca diferenta dintre liderul roman si,… sa spunem, un lider din Germania, este ca liderul nostru, stie ca un roman poate sa doarma si pe o rogojina daca e nevoie, in timp ce liderul german stie ca e nevoie de o saltea Relaxa pentru asta.

In momentul in care stii care este nivelul, limita de jos de suportabilitate si toleranta a oameniilor pe care ii conduci si coordonezi, din acel moment toate planurile tale si intreaga ta strategie iti va fi marcata de aceast registru. 

Asa cum un software la instalare vine cu anumite presetari “by default“, exact la fel si mintea umana poarta aceste cutume, pe care le dobandesti respirand aerul poporului din care faci parte.

Si ne spunem atunci mereu: “lasa ma, ce merge ‘asa”, “ce-i daca’m zis, mai gresim si noi”, “nu-i bai, vezi de treaba”, si lista poate continua, doar va e cunoscuta.

Ma regasesc si eu uneori actionand din instinct intr-un anune fel, surprinzandu-ma cum scurtcircuitez norme si reguli care altfel la o analiza ar impune un altfel de comportament. Iar fara un exercitiu just si critic al situatiei, probabil ca as alege tot rogojina ca solutie ieftina de odihna.

Nu vom avea altfel de lideri, ata timp cat limita de jos pentru ei este rogojina, atat timp cat nu vor avea curajul sa gandeasca altfel decat ceea ce societatea iar indemna sa gandeasca; la o scala mai mare, cu obiective de dezvoltare indraznete si pe termen lung.

» Think big | Think different! 

sursa poza

Share
Advertisement

1 comment

  1. Cipri says:

    de acord cu cele de sus. avem lideri care sa doarma pe rogojina si avem multi, prea multi romani care fac la fel. ori asta e trist. iar daca un roman ar vrea sa doarma pe relaxa cred ca ar putea, asa vreau sa cred. dar altora le-ar fi greu din cauza liderilor.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: