Strategie bit cu bit

November 10th, 2009 by Claudiu Leave a reply »

”Sunt un gadget addicted” … „Bine ai venit Claudiuuu…” (imi raspund ceilalti in cor).

Da, asta e problema mea, recunosc aici si acum: imi plac la nebunie jucarioarele astea, tot ce e nou in tehnica trebuie sa am, sunt la zi cu ultimile software update-uri, citesc zilnic rewiew-uri si bloguri despre ce mai e nou, care sunt ultimile tendinte si pe toate mi le doresc. Am un iPod, am si iPhone, am un desktop am si laptop, am un wireless ruter, am si bluetooth, am un FM Tunner, am si car charger, am un printer hp inkjet am si hp laser color, am un card memory, am si flash usb, si am si navitation system si’am si antiradar.

Sunt la un click distanta de documentele mele salvate online pe un server, chiar de pe telefonul meu, iar daca nu am 3G sau EDGE, scot stick-ul din dotare si le accesez offline, si asta pentru ca daca nu am laptopul la mine le tin sincronizate pe toate intotdeauna.

Am push email si acces in timp real la contul meu de Facebook, Twitter si Wordpress, am mai multe carduri bancare decat bani in portofel iar platile mi le fac online si intotdeauna de pe conexiuni securizate SSL. Am renuntat la corespondenta scrisa cu banciile si operatorul de telefonie mobila si am grija ca remindeurie sa-mi aminteasca taskurile zilnice. Calendarele mi se sincronizeaza intre ele, astfel incat nu uit: zilele de nastere ale prietenilor, sa-mi platesc facturiile sau sa-mi reinoiesc depozitele la banca.

Nu inteleg cum un manager se scuza ca n’are la el, dar are acasa, n’are acum dar le’are  puse pe undeva. M-am saturat sa aud ca eMailul meu l-ai sters si ma rogi sa-l mai trimit o data. De ce as face-o? esti mai degraba preocupat de spatiul harddiskului tau decat de informatiile ce te privesc. Nu-ti sterge eMailurile, sorteaza-le si nu in multe foldere, exista instrumente de cautare foarte bune. Nu te scuza ca n-ai timp, ma uit in calendarul tau, e liber, prioritizeaza-ti activitatiile.

M-ai invitat la sport, iti multumesc, mi-ai aratat cum pot sa slabesc alergand zilnic, si-am scris pe twitter despre asta iar followersi m-au apreciat si mi-au cerut reteta; tu pe unde mai alergi? nu te-am mai vazut de mult. Mai bea un pahar cu vin sau nu stii cum, iti spun cateva site-uri si bloggeri care te invata ce si cum.

E naspa TV-ul, treci online, sunt naspa functionarii, treci online, nu-s pe aproape prietenii, treci pe blogroll.

E naspa lumea? Ramai in ea! Implica-te! de ONG-uri ai auzit? Intoarce valoare banului de la client primit, dar de voluntariat ai auzit?

Include si nu exclude, integreaza tehnologia in viata ta, ea nu te va face mai putin boem, organizeaza-te in taskuri mici si atingele zilnic (stiu un soft pentru asta) memoria nu te va ajuta intotdeauna, fa cum stii dar i-a aminte:

Spune ce faci si fa ce spui!

Asta e strategia mea.

sursa poza 1 si 2

Share
Advertisement

2 comments

  1. licitatii says:

    interesant articol. mi-a luat ceva sa il citesc dar a meritat.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: