Alexandru Tomescu

December 5th, 2009 by Claudiu Leave a reply »

Am auzit prima data de el, cu ocazia unui experiment inedit organizat in Romania. Tot atunci mi-a fost destul de clar ca nu vorbim despre un oarecare muzician, ci despre ACELA … si asta pentru ca este singurul violonist roman care si-a castigat dreptul de a canta la o vioara Stradivarius.

L-am intalnit mai apoi cu ocazia evenimentului organizat de Tasuleasa Social “Portrete pe Stejari“. Atunci l-am auzit pentru prima data cantand, dar mai ales i-am vazut prestatia in fata publicului. Nu stiu care este imaginea pe care v-o creeaza voua in minte un violonist, dar eu pana sa-l vad live pe Alexandru Tomescu, aveam impresia ca aceasta categorie de muzicieni, sunt mai degraba genul: sibilinic, “de salon”, greu accesibili, in fine dintr-o lume de cocon.

L-am revazut mai apoi la Bucuresti intr-o intalnire privata, alaturi de alti prieteni. Aceeasi impresie ne-a creat-o la toti: o prezenta tonica, fireasca si foarte modesta. Alexandru Tomescu ne vorbeste in toate intalnirile in termeni simpli si directi despre muzica si atitudinea fireasca in fata marilor opere muzicale ale lumii. Te invata cum si ce sa asculti, si de ce e important sa fie asa.

Va fac o invitatie, avand toata credinta ca o sa va cucereasca si pe voi: Alexandru Tomescu, va canta la Bistrita luni, 7 decembrie, ora 18:00 la Centrul Multicultural- Sinagoga.

Si ca sa intelegeti de ce trebuie sa-l cunoasteti pe acest muzician, va voi spune o gluma, pe care am auzit-o de la el:

Care e asemanarea dintre un dirijor si un prezervativ?

RASPUNS: Cu, este mai sigur, dar fara e mai placut! 🙂

Si zic eu: cu, Alexandru Tomescu, un concert simfonic este mai accesibil, iar fara … ar fi de neinchipuit (acum dupa ce l-am cunoscut).

sursa poza

Share
Advertisement

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: