Concedii, vacante, sarbatori …

December 22nd, 2009 by Claudiu Leave a reply »

sorry_we_are_closed_b-300x300Doar si acestea sunt parte a vietii noastre. Pentru unii scop in sine sau rasplata pentru trudenia de peste an, pentru altii o buna ocazie de a face pur si simplu altceva sau o rupere de ritm de care ai nevoie, e clar, cu totii nu putem fara ele. Felul insa in care alegi sa iti petreci zilele de repaus, te defineste si iti defineste la fel de bine munca pe care o prestezi, atunci cand nu esti liber.

Fie ca alergi imediat cat mai departe de locul de bastina, cat vezi cu ochii: la munte, la mare, undeva prin tara sau in afara, fie ca te retragi in patul cald, preferand rasfatul diminetiilor tarzii cu o cafea si-o carte’n mana (sau laptop in brate, dupa caz), acasa la tine, nimeni decat tu insuti, nu va stii mai bine de ce ai nevoie pentru a-ti reancarca bateriile (evident poate doar consoarta, dupa caz).

Imi plac diminetiile in care zac cu o cafea in mana si privire tampa ore’n sir, dupa cum imi plac si zilele in care ma sui in masina si ii dau talpa toata ziua, fara o destinatie neaparat la orizont. Ma bucur sa mai mestesugesc pe langa casa uneori, sau sa ma plimb descult prin iarba c-o ‘basca’n cap. Prind si viata atunci cand ma tolanesc intr-un SPA din apropiere, dupa cum nimic nu ma satisface mai bine ca o cursa dezlantuita pe autostrada pe undeva prin Europa. Imi astept prietenii la sarbatoriile de iarna sa vina acasa, dupa cum nu ratez nici un kebab la 05 dimineata servit la “varice”.

Nu sunt genul care sare in sus de bucurie cand vine sfasitul de saptamana, pentru ca nu mi-am propus sa-mi dramuiesc zilnic energia, sa-mi ajunga astfel toata saptamana. Ma daruiesc intru totu proiectelor in care ma implic si pentru ele pot sa stau si peste program sau cat e nevoie. Dar am simtit si pentru prima data anul asta, ca nu mai pot. Am muncit si am infrant, dar am ajuns si la final. Acum e vacanta, iar eu:

  • Am vazut ieri Avatar 3D, un film altfel, usor, de vacanta, isi merita toti banii si vi-l recomand;
  • Am pus astazi instalatia luminoasa pe casa. O aventura de 5 ore si nervi pe masura. E ultimul an in care mai folosesc chinezarii ieftine ce tin doar un sezon. Nu ma vor mai pacali altul comerciantii, si nici electricianul, pe care l-am asteptat ca pe moastele preacuvioasei Parascheva ;), glumesc, e un fel de-a zice;
  • Maine voi termina curatenia prin casa si bradul de craciun;
  • Tot maine seara, presimt o seara lunga ca intre baieti 🙂
  • Iar Saptamana viitoare o actiune Tasuleasa Social/ Die Johanniter, “Camionul de Craciun” (dar despre asta voi scrie un post aparte)

“Si uite-asa gustam din toate si ni se pare bun!”.

Sunt in vacanta, la fel este si acest post…

sursa poza

Share
Advertisement

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: