Un experiment: Ce-i motiveaza cu adevarat pe copii?

February 22nd, 2010 by Claudiu Leave a reply »

lets_go_play_logo

Via Daniel Pink promotorul conceptului de Motivatie 3.0, am citit despre un experiment in plina desfasurare si ale carui rezultate le astept cu nerabdare. Despre ce este vorba? “Imi platesc copii sa se joace jocuri video” este un experiment pus la cale de Kevin Nalts si ale carui fundamentari pornesc de la teoriile motivatiei dezvoltate de Pink. Practic autorul spune asa:

Exista 3 tipuri de motivatie: Motivatia 1.0 face directe referiri la chestiuni de supravieture, instincte si nevoie “primare”; Motivatia 2.0 este “tertipul clasic” de motivare/ demotivare practicat, cel mai l-a’ndemana in relatia interumana “imi dai/ iti dau; nu faci/ te pedepsesc, etc” si in fine Motivatia 3.0 “ultima” forma de motivatie, respectiv cea intrinseca, care nu este conditionata de nevoie externe individului, si ale carei resorturi isi au originea in nevoia individului de a-si genera si gestiona in mod liber, dupa proprii termeni si conditii, domeniile de competenta, abilitati, deprinderi si talente personale.

Astazi sunt binecunoscute proiectele de succes deja implementata si fundamentate pe teoria lui Daniel Pink, am mai scris despre asta (vezi articol). Ei bine insa, Kevin Nalts in chiar zilele acestea face un pas mai departe si isi propune un experiment avandu-i ca protagonisti pe copii lui:

 “Imi platesc copii sa se joace jocuri video. Le voi da zilnic bani pentru a se juca un numar de ore pe Play Station. Le va place? Cat timp vor continua sa se joace in baza elementului de motivare extern: banii? Ce resorturi interne de motivare vor mai gasi acum copii?

…nu stiu sa va spun. Dar tatal copiilor este convins ca acestia dupa o vreme vor inceta sa se mai joace in aceste conditii: joc contra plata. Ei da, acum avem un experiment, care il va tine cu sufletul la gura, alaturi de voi cititorii, chiar si pe autorul teoriei Motivatie 3.0, Daniel Pink.

Om trai si ‘om vedea! Iar eu va voi tine la curent cu rezultatele experimentului.

sursa poza

Share
Advertisement

2 comments

  1. Laura says:

    interesant – sa vedem rezultatele….

  2. Micutza says:

    Salut! sunteti interesati de o colaborare pe termen lung?! daca da astept mail

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: