Miciile bucurii ale vietii mele

March 4th, 2010 by Claudiu Leave a reply »

2010-mercedes-benz-e-class-sedan_43-767588 Acest post nu este unul comercial! Cine ma cunoaste imi stie pasiunea pentru masiniile ce poarta steluta in trei coluti: Mercedes. Inca de mic le-am admirat si am crescut cu o pasiune ascunsa, greu de explicat pentru vre-un nepasionat al domeniului. Iar in timp pasiunea mea, probabil purtand o puternica amprenta a hazardului s-a materializat, ajungand astfel acum sa lucrez la firma care produce cabajul auto al acestei minunatii.

Sunt mandru intr-un fel, ca in mod indirect (sau chiar direct, de ce nu?) sa pot contribui cu propria-mi aprenta la “facerea” noului model Mercedes E Class. Da, i-am recrutat pe cei mai buni ingineri disponibili pe piata, si pe viitorii operatorii ce vor asambla cablajul auto, o adevarata caracatita cu peste 1200 fire ce interconecteaza toate sistemele inteligente de pe masina, motor, senzori si alte gadget-uri. Iar acum, impreuna cu colegii mei din departamentul de training ne asiguram de continua dezvoltare a personalului direct si indirect productiv implicat in acest proces ametitor de productie.  Iar bucuria iti e cu atat mai mare cand ajungi sa-l vezi, produs finit, parte a muncii tale, cum merge, cum il simti la volan, ce stare iti transmite si cum se impune in trafic.

Am avut prilejul, la invitatia dealerului local Mercedes Bistrita, prin reprezentanta ATP Exodus si multumita lui Catalin Groze sa conduc noul model Mercedes E Class 350 diesel BlueEffieciency, varianta Ellegance:

Waww, ce senzatie … o fiara rafinata, extrem de silentioasa pentru un motor de 3500 cc diesel si foarte agil: nu mai putin de 230 cai putere sub capota.

Interiorul o bijuterie, lemn de cires si piele, incalzire in scaune si un sistem multimedia ce integreaza sistemul audio, navigatie si computerul de bord al masinii.

O cutie automata 7 G tronic, minuscula si dublata de un sistem cu padele in spatele volanului pentru fanii modului sport, iti fac traiul la bordul vehicolului un regal.

Oglinzi retrovizoare dinamice care in functie de reglarea scaunului soferului se ajusteaza la manevrele de parcare, astfel incat sa vezi ce este dedesupt de masina (eventuale gropi sau borduri :)), un sistem de suspensie dinamica ajustat automat de computerul de bord in functie de viteza si conditiile carosabilului la care adaugam si asistare la parcare, toate te resfata alaturi de cele mai fine atingeri ale materialelor din care se compune interiorul limuzinei.

E greu de descris senzatia care insoteste intreaga experienta pe care Mercedes ti-o ofera la bordul marciilor ce-i poarta numele. Am auzit-o la nemti prima data vorba asta: “Exista masini si exista Mercedes“. Iar de aici plecand totul e poveste:

… acestea sunt o parte din miciile bucurii ale vietii mele …

sursa poza

Share
Advertisement

2 comments

 1. cipri says:

  – “astfel incat sa vezi ce este dedesupt de masina (eventuale gropi sau borduri)” :))
  – chiar si pentru mine (cu o parere destul de buna despre persoana mea) uneori e greu, dar ma bucur ca exista oameni cu astfel de “mici bucurii”, pe care le impartasesc altora.
  – si asa, ca o urare, Doamne da ca peste ani, aceasta mica bucurie sa fie in garajul tau!
  – ce e mai important: ca fiecare sa isi descopere micile bucurii si sa ajunga sa le traiasca, intr-un fel sau altul

 2. Cris says:

  Claudiu, iti impartasesc pasiunea…spre deosebire de tine, in “garajul” meu nu poposeste o asemenea minunatie, dar speram…speranta moare ultima :))

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: