Nu exista leader, ci doar momente de leadership

August 19th, 2010 by Claudiu Leave a reply »

Nu exista leader, ci doar momente de leadership, nu exista o scoala de leaderi ci doar momente de inspiratie si nu exista un drum “catre” ci doar istorisiri despre …

Leaderul este creatia echipei si e tributar nevoii grupului de a-si oglindi sentimentele intr-un chip la un anume moment.

Leaderul este victima medianei grupului: el nu este cel mai destept si nu are cel mai ridicat IQ din echipa, nu este cel mai tanar dar nici cel mai chibzuit nu e, el nu are cel mai chipes chip dar in el se oglindeste anatomia grupului.

Leaderul poate fi “de servici” si normat cu contract de management, iar atunci va imprumuta din temerile grupului ce nutresc vointa de supravietuire. El va fi exponentul competentelor si dorintei de ascensiune a grupului intr-un timp si context dat.

Leaderul poate fi si de tip inspirational iar atunci va inspira atat cat cineva il va fi ascultat, dupa cum expirat va fi atunci cand nimeni in jur nu-i va mai acorda atentie.

Nu exista un profil al leaderului maxim, dupa cum timpul, locul chiar si lui ii pot juca feste … nu oricand si in orice conditii prezenta sa e misionara, dupa cum uneori e chiar ridicola.

Nu exista scoli si nici curricule ce-l pot defini nu sunt, pentru ca leaderul este un “milestone”, o borna a dezvoltarii personale a celor ce-l inconjoara, o marturie a momentelor sale de … leadership.

… post neterminat (poate il voi rescrie altfel, altcandva)

foto: Irina Pop

Share
Advertisement

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: