Management privat si puterea de stat

March 22nd, 2012 by Claudiu Leave a reply »

Intr-o companie multinationala, nu spun care, la inaugurare, nu spun cand, primul ministru acelor vremuri, nu spun cine, face o vizita.

Managerul general al companiei, nu spun ce natie, il primeste conform programului si ii acorda intreaga consideratie si atentie in timpul vizitei.

La plecarea oficialului, in timp ce managerul il conducea pe acesta, privind in urma cum se duce, il intreaba pe un coleg din companie, baiat de-al locului:

“Cine a fost domnul asta?”

Prea putin l-a interesat pe GM-ul companiei cine e personajul ce i-a trecut pragul, cat de mic la stat sau mare la sfat era, pentru el, in ziua aceea, intre orele ale din calendar era booked out sau avea ocupat timpul cu primirea unei vizite oficiale. Si-a indeplinit task-ul si si-a vazut de productia din companie in continuare, nimic mai mult nimic mai putin: task completed.

10 ani mai tarziu, ca si intr-un deja vu, in timpul unei calatorii mai lungi cu masina pe care am avut-o cu un alt GM, nu spun ce natie, manager al aceleiasi companii, nu spun care, inevitabil discutia decurge si in zona politica. Evenimentele acelor zile chiar o cereau si tineau oarecum fierbinte spectrul public. Ma face aceasta discutie sa-mi amintesc istorioara de mai sus prin intrebarea lui:

“… si cine este presedintele Romaniei?…”

Ideea postului mi-a venit, citind articolului lui Cosmin Alexandru “O rugaminte pentru presedinte”, si i-as spune si eu d-lui presedinte, ca mediul privat serios care are treaba, e prea ocupat cu managementul companiilor pe care le reprezinta incat sa-si oboseasca memoria cu nume, altfel resurse deja bugetate in planul de afaceri intocmit si care trebuie sa “puste” la final de an.

Stimabili domni politici, daca nu puteti ajuta intr-un fel mediul de afaceri, lasati-l asa si nu interveniti, doar nu li-ti incurca macar in nici un fel si isi va croi el drum catre liman.

sursa poza

Share
Advertisement

3 comments

 1. victorias says:

  Dl Claudiu, cititi si ,, gorjeni cu functii criticati pe facebook-ul ministrului Bode” , ziarul pandurul din 20.03.2012!

 2. victorias says:

  este adevarat ca managementul este comparat cu un elefant. Eu anul acesta sunt doctor in acest elefant .

  • Claudiu says:

   @victoras multumesc, am citit articolul indicat. Da, poza am ales-o sugestiv incercand sa compar managementul privat cu un elefant care trebuie sa faca acrobatii intr-un sistem de stat foarte instabil (mingea) 🙂

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: